donderdag 12 mei 2011

Bekisting

De bekisting voor de kelderwanden staat en morgen worden de eerste wanden gestort. Afgelopen dagen nog een paar "last minute" acties om alle doorvoeren en sparingen op de juiste plaats te krijgen. Na morgen is daar niks meer aan te veranderen... Dus toch nog maar even gecontroleerd of de contactdozen voor de wandarmaturen in de kelder op de gewenste hoogte zitten. Gelukkig wel.

Deze week dus voor het eerst "door" onze eigen kelder gelopen. Vreemd idee. Technische ruimte is groter dan ze op tekening lijkt. En dat komt allemaal vol met apparatuur... Binnenkort komt "Oskar"; ons intelligente 2000 liter opslagvat voor thermische energie. Te groot om door deuren en trapgaten de kelder in te krijgen, dus plaatsen voordat de eerste breedplaatvloeren erop gaan.

De 'wedstrijd' met de nieuwbouw enkele huizen verderop gaan we verliezen. Dat wil zeggen... op snelheid... Het leek er even op dat we hun voorsprong van een dikke maand gingen inhalen, maar nu zijn ze overgeschakeld van beton storten (kelder) naar blokken stapelen bovengronds. Het huis schiet daar uit de grond.