maandag 20 juni 2011

Proefmuurtje



Eindelijk is het proefmuurtje klaar van de extra lange Kolumba bakstenen. Lang getwijfeld welke kleuren we zouden combineren en nu zien we voor het eerst hoe het wordt. Geen twijfel meer, dit is het inderdaad. De lange bakstenen accentueren de horizontale lijnen en de donkere, iets achteruit liggende voegen zorgen voor een beetje schaduwwerking. Wordt een mooie combinatie met het stucwerk van de slaapverdieping, de betonelementen en de hardhouten Accoya geveldelen.

Terwijl een gedeelte van het nieuwe stervormige ventilatie systeem al in de vloer is gestort, ben ik nog druk bezig met de selectie van de juiste WTW (warmte terug win systeem) voor de balansventilatie. De keuze gaat tussen enkele Duitse fabrikaten, die allen claimen even efficiënt te zijn. Maar het lijkt erop dat die efficiency niet door iedereen op dezelfde manier wordt gemeten. Slechts een van de fabrikanten gebruikt het tegenstroomsysteem waar wij ook onze drogers en koelers op baseren, dus die heeft dan al een tandje voor...

Inmiddels ook de tegels geselecteerd voor de benedenverdieping. Enkele weken geleden een rondleiding gehad bij Mosa in Maastricht en gezien hoe ze zwaar geïnvesteerd hebben in productie flexibiliteit om relatief kleine partijen te produceren op verzoek. Nu hadden wij net ook een combinatie van kleur, afmeting (90x90) en afwerking in ons hoofd die niet in hun standaard assortiment zit. Gelukkig kregen we vandaag bevestiging dat onze partij net groot genoeg was voor een eigen bestelling tegen een schappelijke prijs. Geweldig voorbeeld van een bedrijf dat op sterven na dood was en dankzij een sterke nieuwe strategie en slimme investeringen weer tot de wereldtop behoort. Ondernemerschap op zijn best.

Vandaag is men op de bouwplaats begonnen met het ontgraven van de tuin en zwembad. Als de bouw eenmaal hoog is kunnen ze er achter in de tuin niet meer zo makkelijk bij, dus moet dat nu er tussendoor. Complimenten voor uitvoerder Mart van aannemer Van Heur die altijd in eerste instantie voor kwaliteit en degelijkheid blijft kiezen, ondanks de oplopende tijdsdruk.