vrijdag 30 september 2011

Mei in September


Op een schitterend zonnige dag plaatsen we de Mei op onze Nul Energie Woning, en onthullen we het bouwbord waarop alle partijen hun verdiende aandacht krijgen. Architect Rob Wolfs, technisch adviseur Ron Hochstenbach, constructeur Gaston Dorenberg, bouwbegeleider Jos Wagemans, aannemer Van Heur, W-installateur JTS Energietechniek, E-installateur Electro Duyckers en sanitair installateur Caris & Reiner.

Het envelopje met het traditionele "pannengeld" wordt overhandigd aan de mannen van uitvoerder Mart, die het echte werk doen; graven, timmeren, storten, metselen, leidingen trekken, etc. We hebben hier een goed team aan de gang en vandaag is de juiste dag om hen duidelijk te maken dat we blij zijn met hun inzet.

Aansluitend hapjes en drankjes terwijl we genieten van de eerste ervaringen in en om ons nieuwe huis. De steunen en stempels zijn grotendeels weg, dus voor het eerst krijgen we gevoel voor de ruimtes, doorkijken en lichtinval. We genieten van het uitzicht en kunnen maar met moeite wachten tot we eindelijk kunnen verhuizen.

Komende weken worden de kozijnen geplaatst, en begint het metselwerk rondom. Nu komt het op de afwerking en de details aan. Nu moeten we gaan zeker stellen dat we dit huis helemaal luchtdicht maken, er mag geen kiertje zijn waar lucht door kan ontsnappen. We gaan nu voor een top resultaat bij de "Blower Door Test" die over enkele weken staat gepland.